AZONNALI SEGÍTSÉGNYÚJTÁSI LEHETŐSÉGEK

AZONNALI SEGÍTSÉG

A megfelelő segítség elérése kulcsfontosságú, amikor veszélyben, nehéz helyzetben vagyunk. A megfelelő információ ismeretében tudsz helyes döntést hozni, illetve megtenni a következő lépést. Ezen az oldalon segítséget szeretnénk nyújtani Neked, hogy tudd, kihez fordulhatsz.

Fontos, hogy ne maradj egyedül, kérj segítséget!

1. Ha kapcsolati erőszak áldozata vagy:

Ha azonnali segítségre van szükséged (menekülnöd kell, vagy be szeretnéd jelenteni a bántalmazást), az alábbi szervezetekhez fordulhatsz telefonon:

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT): +36-80-20-5520
Kék Vonal Lelkisegélyvonalat (Gyermekkrízis Alapítvány): 116-000
Rendőrség: 107
Telefontanú (bűncselekmények bejelentése): +36-80-555-111
Eszter Ambulancia (segítség szexuális erőszak áldozatainak): +36-1-466-9872

2. Ha gyereke(i)d bántalmazás áldozatai:

Gyermekbántalmazás esetén segítséget kérhetsz a gyermekjóléti szolgálatoktól is, amelyek minden településen megtalálhatók. Az önkormányzat pontos címet és telefonszámot tud adni. 
Telefonon is azonnali segítséget tudsz kérni: hívd az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a +36-80-20-5520-as telefonszámon vagy a Kék Vonal Lelkisegélyvonalat (Gyermekkrízis Alapítvány) a 116-000-ás számon (az egész országból ingyenes hívható)!

Ha gyermeke(i)ddel kell elmenekülnöd otthonról, vannak olyan intézmények (Krízisközpont, Családok Átmeneti Otthona), ahol fogadni tudnak velük együtt. Ennek igénybevételéhez szintén az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot hívd a +36-80-20-5520-as telefonszámon!

3. Ha gyerekként bántalmazás áldozata vagy:

Annak az oktatási intézménynek, ahol tanulsz, feladata az is, hogy segítsen neked, ha valamilyen magánéleti problémával állsz szemben. Érdemes végiggondolnod, van-e olyan pedagógus, akiben meg tudsz bízni, és akinek őszintén  el mered mondani a nehézségeidet. Vannak olyan iskolák, ahol elérhető szociális munkás, iskolapszichológus, ifjúságvédelmi felelős, akiket azért alkalmaznak, hogy különböző helyzetekben segítsék a tanulókat. Bármelyik felnőtt szakembertől kérheted, hogy kezelje bizalmasan a problémádat. Amennyiben iskolán kívül szeretnél szakembert keresni, fordulhatsz a településeden működő családsegítő központ vagy gyermekjóléti szolgálat munkatársaihoz.

Ha senkihez nem tudsz fordulni problémáddal, keresd telefonon a Kék Vonal Lelkisegélyvonalat (Gyermekkrízis Alapítvány) az egész országból ingyenesen hívható 116-111-es számon vagy az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a 06-80-20-5520-as telefonszámon!

4. Ha segíteni szeretnél valakinek, aki bántalmazás áldozata:

Ne légy közönyös, ha családodban, szomszédságodban arra utaló jelet észlelsz, hogy valakit bántalmaznak. Az időben érkező segítség akár sorsfordító is lehet! 

Az alábbi telefonszámokon tudsz segítséget kérni, bejelentést tenni:

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT): +36-80-20-5520
Kék Vonal Lelkisegélyvonalat (Gyermekkrízis Alapítvány): 116-000
Rendőrség: 107
Telefontanú (bűncselekmények bejelentése): +36-80-555-111
Eszter Ambulancia (segítség szexuális erőszak áldozatainak): +36-1-466-9872

Forrás: https://www.segelyszervezet.hu/hu/azonnalisegitseg

Copyright © 2024 www.csaladgondozo.hu Minden jog fenntartva