Segítségre szoruló idős bejelentés- Űrlap elérhető!

Tájékoztató

Feltoltve: 2020 márc 17 - 11:09
Tisztelt Lakosok!

A koronavírus járványra tekintettel jelenleg a legfontosabb az időskorúak védelme, támogatása, ezen belül is kiváltképp az egyedül élő, hozzátartozóval nem rendelkező személyeknek. Az állampolgárok egészségének védelme érdekében a személyes ügyintézést minimalizálni szükséges.

Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről (III.) szóló 46/2020. (III. 16.) Korm. rendelet 2. §-a alapján:

(1) A 70. életévüket betöltött személyeket a Kormány arra kéri, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket ne hagyják el.

(2) Ha a 70. életévét betöltött személy az (1) bekezdésben foglaltakat vállalja, és erről az önkormányzatot tájékoztatja, az ellátásáról való gondoskodás a települési önkormányzat polgármesterének feladata.

Fentiek alapján a 70 év feletti veszélyeztetett korosztályból ténylegesen segítségre szorulók gyors, és biztonságos felmérése érdekében elektronikus űrlap került közzétételre, mellyel elektronikus, postai és személyes úton az érintetteken kívül családtagok, ismerősök, sőt akár szomszédok is jelezhetik az önkormányzat felé azt ha egy idős embernek segítségre van szüksége.

Az ellátásról való gondoskodás keretében a kérelmező költségére történik a bevásárlás, gyógyszerbeszerzés stb. Kérjük, hogy a várható nagy igénybevétel miatt, az érintettek több napra előre próbálják összeírni, mely alapvető élelmiszer beszerzésére van szükségük.

Tegyünk közösen az idősek védelme érdekében!
A segítség igénybevételéhez kérjük töltsék ki az alább szereplő 4 oldalas űrlapot, utána fotózza le vagy szkennelje be és küldje el a jegyzo@nagykata.hu e-mail címre.

Elektronikus űrlap (Segítségre szoruló idős bejelentése)
Dorner Gábor
polgármester

Forrás: http://www.nagykata.hu/news.php

Copyright © 2024 www.csaladgondozo.hu Minden jog fenntartva