Iskolai közösségi szolgálat Nagykáta

"Magyarországon az érettségi vizsgák megkezdésének az a feltétele, hogy igazolnod kell ötven óra közösségi szolgálat elvégzését. Ez azt jelenti, hogy a 9. osztálytól kezdve legkésőbb az érettségid megkezdéséig 50 órát (maximum 5 órás tanári felkészítés, minimum 40 óra tevékenység, maximum 5 óra tanárral közös feldolgozás) kell dolgoznod egy vagy több szervezetnél, ahol másokért vagy a helyi közösségért teszel, de nem kapsz érte fizetést (pl. dolgozhatsz idősek otthonában, gyerekotthonban, hajléktalanszállón, korrepetálhatsz kisebbeket az iskoládban, végezhetsz valamilyen környezetvédelmi feladatot). Az 50 órát érdemes még a 9–11. évfolyamban ledolgozni, hogy az érettségi évében már ne kelljen ezen izgulni.

Az iskolai közösségi szolgálat egy jó lehetőség arra, hogy megismerhess különböző embereket, más generációkat, társadalmi csoportokat, így például ha nyitott vagy és velük dolgozol, nekik segítesz, az fejleszti az empátiát."

Forrás: https://yelon.hu/2020/08/04/iskolai-kozossegi-szolgalat/

A következő linkre kattintva megtalálod azokat az intézményeket, amelyek Nagykátán biztosítanak lehetőséget a közösségi szolgálat teljesítésére:

Közösségi szolgálat Nagykátán

Copyright © 2024 www.csaladgondozo.hu Minden jog fenntartva