Hírek

Táborozási lehetőségek

A Nagykátai Járás és környékének táborozási lehetőségei 2024. nyarán.

Diákmunkáról hasznos tájékoztató 2022

Aktuális információk a diákmunkáról 2022-ben. Részletekért kattintson a "Bővebben" gombra.

Pozitivity társasjáték a Kókai Család- és Gyermekjóléti Szolgálat táborában

2021. augusztus 16-án a Kókai Család-és Gyermekjóléti Szolgálat napközis táborába elvittük a gyerekeknek a Pozitivity társasjátékot. Részleteket a programról a cikkben olvashatnak.

Idén is jártunk a Zöldike Táborban!

2021. 07. 29-én részt vettünk a Zöldike táborba a Szociopoly érzékenyítő társasjátékkal. Az esemény részleteiért kattintson a "Bővebben" gombra.

Iskolai közösségi szolgálat Nagykáta

Intézményünk elkészített egy rövid összefoglalót a középiskolás diákoknak arról, hogy Nagykátán mely intézményekben, szervezeteknél van lehetőség az 50 órás iskolai közösségi szolgálatot teljesíteni. Részletekért kattintson a "Bővebben" gombra.

Gyereknap 2021

Intézményünk részt vett a Nagykátai Rendőrkapitányság szervezésében tartott Bűn- és Balesetmegelőzési napon, amelyet a Mátray Gábor Általános Iskola diákjai számára tartottak. Részletekért kattintson a "Bővebben" gombra.

Áldozatsegítő Szolgálat Nagykátán

Lakossági tájékoztatást tett közzé a Nagykátai Rendőrkapitányság az Áldozatsegítő Szolgálat lehetőségéről, elérhetőségekről. Részletekért kattintson a "Bővebben" gombra!

Család- és Gyermekjóléti Központunk szolgáltatásai 2021. március 16-tól

Kedves Látogató! Az alábbiakban tájékoztatjuk a Nagykátai Család- és Gyermekjóléti Központ szolgáltatásainak alakulásáról 2021. március 16-tól. Kérjük, tekintse át és a leírtak szerint forduljon intézményünkhöz! Vigyázzunk Egymásra!

PMKH Áldozatsegítő szolgáltatásáról információk

Pest Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály Igazságügyi Osztályának tájékoztatása az áldozatsegítő szolgáltatásokról.

Ifjúsági Lelki Elsősegély telefonszám

Ifjúsági Lelki Elsősegély telefonszám ingyenes hívható hétköznapokon 17-21.00 között.

FELHÍVÁS-Megváltozott ügyfélfogadás a Járási Hivatalban

A koronavírus okozta járványhelyzet miatt megváltozott a Nagykátai Járási Hivatal ügyfélfogadási rendje. Részletekért kattintson a "Bővebben" gombra.

Koronavírussal kapcsolatos zöld számok

Koronavírussal kapcsolatos ingyenesen hívható zöldszámokért kattintson a "Bővebben" gombra.

Hogyan beszéljünk a koronavírusról gyermekünkkel?

Segítség nyolc pontban szülőknek arról, hogyan is beszéljünk a gyermekünkkel a koronavírusról, hogyan tudunk nekik segíteni és modellt nyújtani számukra.

Tájékoztató-Covid-19 döntési folyamatról gyermekek esetén szülőknek

Rövid képes tájékoztató a Covid-19 döntési folyamatról gyermekek esetében szülőknek és gondviselőknek! Részletekért kattintson a "Bővebben" gombra.

Damjanich János Gimnázium tájékoztatója a koronavírussal kapcsolatban

Szülői és tanulói tájékoztató a koronavírussal kapcsolatos iskolai intézkedésekről és szabályokról. Részletekért kattintson a "bővebben" gombra.

Dobbantó program

Dobbantó program és műhely iskolai képzést biztosítanak. Szakmatanulási lehetőség alacsony képzettségűeknek. Részletekért kattintson a "bővebben" gombra.

Mátray Gábor Ált. Isk. Tanévnyitója

Mátray Gábor Általános Iskola ünnepélyes tanévnyitója 2020. 09. 01. 8.00 órakor lesz a Vásártéri épületben. Részletek a bejegyzésben.

LCS- gépkezelő pozíciót hirdet Nagykátán

Munkavégzés helye: 2760 Nagykáta, Perczel Mór út 134. http://www.lcsservice.hu/lcsservice01011042_adatvedelem.html

Van-e kokain a Coca- Colában?

Szeretnénk Központunk óvodai és iskolai szociális segítő tevékenységét népszerűsíteni, egyben beszámolni a tápiószentmártoni Zöldikék táborban vállalt tevékenységünkről. Cikkünket - amennyiben lehetőségük van rá - a helyi médiumokban közölni szíveskedjenek, a K.I.A.B.Á.L. társasjátékra az általános iskolák figyelmét legyenek szívesek felhívni. Együttműködésüket előre is köszönjük!

Hirdetmény a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultaknak!

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak, valamint a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetűek részére a pénzbeli támogatás folyósításának DÁTUMA 2020. 08. 26-27.

Wellis Karrier Felvételi Nap Nagykátán

Bővítik buszjárataikat, így Nagykáta térségéből is várják jelentkezőiket! Találkozz velük és kérdezz tőlük Nagykátán, (Csonka köz 6., Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola épületében) 2020.08.25-én, kedden 9.00 órakor!

Teljes Életért Nonprofit Közhasznú Kft. felhívása munkalehetőségről

Szeretnék elérni azon érintetteket, akikhez nem jutott el a munkalehetőség híre az általuk hirdetett megváltozott munkaképességű személyek részére. Felmérnék, van-e további nyitottság, lennének-e még bevonható személyek. A munkavégzés helyének, a végezhető munkafeladatoknak kiválasztása, a napi munkaidő, stb. mind annak függvénye, hogy hány fő és milyen kompetenciákkal bíró jelentkező van. Várják a jelentkezéseket a 30/249-1027 telefonszámon vagy a facebook-oldalukon, illetve a rehab@teljeseletert.hu e-mail címen.

Szeptemberben óvodát kezdő csoportok szülői értekezlete az óvodában

2020. 08. 24. 17.00 órai kezdettel a Nagykáta Városi Napközi Otthonos Óvoda a szeptemberben óvodát kezdő kiscsoportos gyermekek szülei számára szülői értekezletet tart. Részleteket a "Bővebben" gombra kattintva olvashatnak.

Tiszamenti Regionális Vízművek ügyfélfogadási helye és ideje megváltozott!

A Tiszamenti Regionális Vízművek megváltozott helyen és időben fogadja az ügyfeleket Nagykátán. Részletekért kattintson a "Bővebben" gombra!

Nagykátai Kormányablak ügyfélfogadási ideje megváltozott!

2020. július 6-tól a kormányablak nyitvatartása módosul! A 2760 Nagykáta, Dózsa György út 3. szám alatti kormányablak 2020. július 6-tól az alábbiak szerint fogad ügyfeleket: Hétfő: 8.00 – 18.00 Kedd: 8.00 – 16.00 Szerda: 11.00 – 19.00 Csütörtök: 8.00 – 16.00 Péntek: 8.00 – 14.00

Szerezzen örömöt másoknak és önmagának is! Adományozzon!

A Nagykátai Család- és Gyermekjóléti Központ továbbra is fogadja az adományokat! Várunk minden olyan ruhaneműt, cipőt, ágyneműt,háztartási cikkeket, játékot-könyvet, tanszert, amely mások számára még használható. Részletekért kattintson a "Bővebben" gombra!

Intézményünkben változott az adományosztási rend!

A folyamatos adományosztás (ruhaválogatási lehetőség) megszűnt Intézményünkben! A ruhákat várhatóan kéthavonta egy konkrét napon lehet válogatni. Az időpontról tájékoztatjuk Ügyfeleinket!

Megnyílik a Nagykáta Városi Bölcsőde

A Nagykáta Városi Bölcsőde várhatóan 2020. szeptember 1. napján nyitja meg kapuit, amennyiben a működéshez szükséges engedélyek lehetővé teszik. Addig is szeretnék felmérni a bölcsődei ellátás iránti igényeket. Részletekért kattintson a "Bővebben" gombra!

Önsértés kamaszkorban-Információs kiadvány

A Drogprevenciós Munkacsoport szakemberei és együttműködő partnerei pedagógusok, iskolai mentálhigiénés munkacsoportok és szülők részére készített információs kiadványt a kamaszkori nem-szuicidális önsértésről.

Nagykátai Városi Könyvtár nyári táborai

A Nagykátai Városi Könyvtár nyári táborokat szervez. Időpontokról, jelentkezési feltételekről, programokról a facebook bejegyzésükben olvashatnak.

Internet tudatosan- Online is biztonságban

Az Országos Rendőr-főkapitányság felhívása a tudatos internethasználatról,arról,hogy hogyan vigyázzunk adatainkra.

Nagykátai Család-és Gyermekjóléti Központ elérhető szolgáltatásai 2020. 05. 25-től

A Nagykátai Család- és Gyermekjóléti Központ szolgáltatásait 2020. május 25-től – továbbra is a szigorú higiénés előírásokat betartva – az alábbiak szerint biztosítjuk Önöknek! A személyes találkozásokat igénylő szolgáltatások kizárólag maszkban vehetők igénybe!

Ceglédi SzC Nagykátai Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolában folytatódik a digitális oktatás

2020. június 2-tól pedig az iskolákban a diákoknak lehetőségük lesz kis csoportban konzultációra, felzárkóztatásra, egyéni felkészítésre. További részletek a " Bővebben" gombra kattintva.

2020. 05. 25-től a Nagykáta Város Napköziotthonos Óvoda nyitva tart!

2020.05. 25-től az óvoda nyitva tart.A gyermekek és a felnőttek egészségének megőrzése érdekében az óvoda szabályokat hozott a gyermekek fogadásával kapcsolatban. Kérik, hogy ezeket a szabályokat mindenki tartsa be!

Szakmai vizsgák megszervezése és lebonyolítása a veszélyhelyzetben

A szakmai vizsgák megszervezésének és lebonyolításának szabályairól hoztak új miniszteri rendeletet. Részletek a linkeken!

ITM: megnyílt a jelentkezési lehetőség az ingyenes online informatikai oktatásra

A gazdaságvédelmi akciótervhez kapcsolódó újratervezés programban megnyílt a jelentkezési lehetőség az ingyenes, 8 hetes informatikai online oktatásra május 11-én - jelentette be György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára hétfőn online sajtótájékoztatón.

Munkapiaci mentoráció

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkapiaci mentorációt nyújt digitálisan és személyesen is.

Kiadványunk a családon belüli erőszakról

Elérhető letölthető formában a Nagykátai Család- és Gyermekjóléti Központ kiadványa a családon belüli erőszak témájáról.

Várva várt Alapítvány a járványhelyzetben is gondoskodik a krízishelyzetbe került kismamákról

"...a Várva Várt Alapítvány a koronavírus miatt kialakult válsághelyzetben is gondoskodik azokról a várandósságuk miatt lelki és/vagy anyagi krízishelyzetbe került kismamákról és újszülöttet gondozó családokról, akik eljuttatják hozzánk ezzel kapcsolatos kérésüket." https://www.varvavart.hu/kozlemeny/

Új honlap a gyermekjogi egyezményről sok hasznos tartalommal

Útnak indult a gyermekjogiegyezmeny.hu internetes oldal, ahol minden egy helyen van az ENSZ 30 éves Gyermekjogi Egyezményéről. Gyermekeknek szóló anyagok is elérhetőek a témával kapcsolatban a honlapon.

Online regisztráció munkakereséshez

A Munkaerőpiacon Maradás Egyesület létrehozta online regisztrációs felületét, ahol teljesen érintkezés mentesen digitálisan tudja magát regisztrálni és ezt követően álláskeresés ügyben felkeresik az Egyesület kollégái! Link a "Bővebben" gombra kattintás után látható!

Lelkisegély a Nagykátai Járásban 2020.05.04-től

Pszichológiai szolgáltatások a Nagykátai Járásban 2020. 05. 04-től. Részletekért kattintson a "Bővebben" gombra.

Hogyan viselkedik egy traumatizált gyermek?-videó

PTSD Napló youtube videója arról, hogy hogyan viselkedik egy traumatizált gyermek. Bántalmazott gyermekek 7+1 jellemzője.

Mátray Gábor Ált. Iskola- beiratkozás

ISKOLAI BEIRATKOZÁS Mátray Gábor Általános Iskola Tájékoztatjuk a kedves Szülőket, hogy az iskolai beiratkozás 2020. 04. 28-án kezdődik. A beiratkozáshoz nem szükséges személyesen megjelenni, elegendő telefonon, vagy az alábbi nyilatkozat kitöltésével e-mailban jelezni a szándékot. Tel: 06-29-440-102 E-mail: matrayiskola@gmail.com

Online szoptatási tanácsadás- Szoptatást Magyar Egyesület

A Szoptatásért Magyar Egyesület online szoptatási tanácsadást biztosít. Részletek a honlapon!

Budapesti Korai Fejlesztő Központ online állapotfelmérési lehetőséget biztosít

A Budapesti Korai Fejlesztő Központ online formában elvégezhető állapotfelmérést biztosít, amennyiben úgy érzi a szülő, hogy csecsemője nem jól fejlődik,vagy mozgásfejlődése nem megfelelő ütemben halad.

Internet tudatosan- Online is biztonságban

Nagykáta Város Baleset-megelőzési Bizottsága által összeállított hasznos tanácsok a megelőzés jegyében a tudatos internethasználattal kapcsolatban. Témái: a grooming és a szexting.

Újabb lehetőség támogató beszélgetésekre

ANTROPOS Mentálhigiénés Módszertani Központ támogató beszélgetéseket biztosít a koronavírus okozta veszélyhelyzethez kapcsolódóan.

A koronavírus járvány idején miért fontos a kötelező oltások beadása?

Védőoltások az új típusú koronavírus- járvány idején- Válaszok a szülők által feltett kérdésekre a Bizalmat a Szülőnek, értelmet az orvosi igazolásnak Facebook csoport bejegyzésében.

Elvonási tünetek esetén mikor kell segítséget kérnem?

Nyírő Gyula OPAI, Addiktológiai Osztálya felhívást tett közzé arról, hogy elvonási tünetek esetén mikor milyen segítséget kell kérni.

Erős szorongás, lelki probléma esetén azonnali segítség!

Segélyvonalak elérhetősége gyermekek és felnőttek számára erős szorongás, lelki probléma esetén.

RÖVID TÁJÉKOZTATÓ AZ EGYES SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKVÉDELMI ELLÁTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN A VESZÉLYHELYZET SORÁN

88/2020. (IV. 5.) kormányrendelet alapján a szociális és gyermekvédelmi ellátásokkal kapcsolatos intézkedések (igénylés, hosszabbítás, felülvizsgálat)

Egyszülős Központ kezdeményezése az egyszülős gyerekek otthoni tanulásának támogatására

Az Egyszülős Központ kezdeményezést indított és várják azon családok jelentkezését, akik a gyermekek otthoni tanulásához nem rendelkeznek megfelelő digitális eszközökkel. További részletekért kattintson a "Bővebben" gombra.

A NEM körzetes, és NEM óvodaköteles gyermekek beíratása az óvodába

A NEM körzetes, és NEM óvodaköteles gyermekek beíratásához a csatolt szándéknyilatkozatot kérik kitölteni. Beküldési határidő: 2020. 04. 17. Nagykátai óvodaköteles gyermekeknek nem kell ilyen nyilatkozatot kitölteni. Részletekért kattintson a "Bővebben" gombra.

Munkanélküli regisztráció online

Munkanélküli regisztráció online 2020 kérelem beküldése e-mailben. Az alábbi linken találhatóak azok a lépések, melyeket szükséges megtenni az álláskeresési nyilvántartásba vételhez.

E-recept kiváltásához fontos információk

Málnalevél Patika- Kismaros tájékoztatója arról, hogy hogyan lehet kiváltani az e- receptet a patikában járvány idején.

Segélyvonal anyáknak szülés előtt- szülés után

EMMA Egyesület által közzétett segélyvonal elérhetőségek szülés előtt álló/szülés után lévő édesanyák számára. Az egyesület bejegyzése a "bővebben" gombra kattintva megtalálható.

Rendőrség tanácsai, hogy ne váljon a csalók áldozatává

Rendőrség felhívása és tanácsai arról, hogy mit tartsanak szem előtt, annak érdekében, hogy ne váljon olyan csalók áldozatává, akik a jelenlegi veszélyhelyzettel élnek vissza.

Alkalmi és azonnali állások járványhelyzetben

Az alábbi linkeken elérhetőek azonnali és alkalmi állások a jelenlegi járványhelyzetben.

Tájékoztató az óvodai beiratkozásról

Óvodai beiratkozás a 2020/2021-es nevelési évre Nagykátán. http://www.nagykata.hu/news.php?extend.1213

Szolgálat szülőknek

Ha elveszettnek érzed magad a jelenlegi helyzetben, ha nehézséget élsz meg az időbeosztással, a családban felmerülő feszültségekkel, hívd fel, meghallgatnak, és együtt gondolkodnak veled a Nem Adom Fel Alapítvány munkatársai.

Nagykátai Járásban a család- és gyermekjóléti szolgálatok továbbra is elérhetőek!

A Nagykátai Járásban a településeken működő család- és gyermekjóléti szolgálatok a továbbiakban is rendelkezésre állnak a lakosság részére. Keressék őket telefonon vagy elektronikus úton!

Koronavírus- Tudástár szülőknek

Yelon.hu naponta frissülő tudástára elérhető a Koronavírusról. Naponta frissülő tudástár hasznos és hiteles információkkal.

Védekezés a vírus ellen-UNICEF Útmutatók

UNICEF Útmutatók a vírus elleni védekezéshez gyerekeknek és szülőknek.

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság felhívása a koronavírussal kapcsolatban megjelenő csalók ellen

Pest Megyei Rendőr- főkapitányság felhívása annak érdekében, hogy ne váljon a koronavírussal terjedő csalók áldozatává! Tekintse meg az elérhető linken a bejegyzést!

Nagykátai gyermekorvosi rendelések

Tájékoztató a gyermekorvosi rendelőkben 2020. március 23-tól életbe lépő rendkívüli betegellátási rendről az alábbiak szerint...Bővebben gombra kattintsanak!

Felhívás a nagykátai lakosság részére

Nagykáta Polgármesterének felhívása a lakossághoz.

Felhívás Szépkorúaknak

Nagykáta Polgármesterének felhívása a Szépkorúakhoz.

Tájékoztató a jelenlegi helyzetről

Rövid tájékoztató Nagykáta Polgármesterétől a jelenlegi helyzetről, intézmény látogatási intézkedésekről stb. Bővebben gombra kattintva olvashatja a részleteket, források.

Segítségre szoruló idős bejelentés- Űrlap elérhető!

Nagykáta Város honlapján elérhető a tájékoztatás és űrlap a segítségre szoruló idős emberek bejelentéséhez, hogy ellátást kapjanak, addig is amíg nem hagyhatják el otthonaikat.

Jó tanácsok a Magyar Vöröskereszttől járvány idején

A Magyar Vöröskereszt tanácsai járvány idején. Otthonról hogyan küzdj meg a stresszel!

Új ügyfélfogadási rend Intézményünkben!

Intézményünk új ügyfélfogadási és szolgáltatási rendet alakított ki. Részletes információkért kattintson a "bővebben" gombra. Megértésüket köszönjük! A közölt információk visszavonásig érvényesek.

Váci Mihály Katolikus Ált. Iskola közleménye

Váci Mihály Katolikus Ált. Iskola közleménye az új munkarend bevezetésével kapcsolatban.

Mátray Gábor Általános Iskola közleménye az oktatási rend átszervezéséről

Mátray Gábor Általános Iskola közleménye az új munkarend bevezetésével kapcsolatban.

RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS-Elektronikus csalók

Pest Megyei Rendőr Főkapitányság felhívása az elektronikus úton aktív csalók ellen!

Adománystop

A Nagykátai Család- és Gyermekjóléti Központban adomány stop lépett életbe. Intézményünk a kihirdetett veszélyhelyzetben nem fogad és nem oszt adományokat! Megértésüket köszönjük!

Ifjúsági lelkisegély vonal- Ha félsz...

Ha félelmed van, hívhatod az ifjúsági lelkisegély vonalat!

RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS-UNOKÁZÓS CSALÓK

Rendőrségi felhívás az unokázós csalók elleni védekezésben!

Titkos menedékház: lehetőség a gyógyulásra és az újrakezdésre

Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT) – egyebek mellett – megszervezi az áldozatok kimenekítését olyan intézményekbe, ahol szakértő gárda nyújt segítséget egy jobb élet megvalósításához. Boglacsik Tímeával, az OKIT igazgatójával, a Mi közöd hozzá? című blogunk szerzőjével beszélgettünk.

HAZAKÍSÉRŐ TELEFON

Ha éjszakai sétád közben bizonytalanul érzed magad vagy félsz, akkor a 06 80 442 422-es zöld számon vagy a 06 30 899 3465-ös normál tarifás számon hívhatod a Hazakísérő Telefont. Hétfő-szombat 22-től hajnali 2-ig, vasárnap 22-től hajnali 1-ig várjuk a hívásokat.

Segítségkérés-adománygyűjtés

Sajnálattal értesültünk, hogy 2020.02.20-án kigyulladt és leégett egy lakóház Nagykátán, a Radnóti utcában. A tulajdonos jelenleg is kórházban fekszik az intenzív osztályon. Hárman éltek ott, lányával és unokájával. Elhelyezésüket Nagykáta Város Önkormányzata biztosította, azonban további segítségre van szükségük. Aki szeretné anyagilag is támogatni a családot az megteheti, a család által megadott számlaszámot ezúton közzétesszük.

AZONNALI SEGÍTSÉGNYÚJTÁSI LEHETŐSÉGEK

A megfelelő segítség elérése kulcsfontosságú, amikor veszélyben, nehéz helyzetben vagyunk. A megfelelő információ ismeretében tudsz helyes döntést hozni, illetve megtenni a következő lépést. Ezen az oldalon segítséget szeretnénk nyújtani Neked, hogy tudd, kihez fordulhatsz. Fontos, hogy ne maradj egyedül, kérj segítséget!

Óvodaköteles/tanköteles gyermek, tanuló külföldre távozásának bejelentése az Oktatási Hivatal számára

A 2020. január 1-jén hatályba lépő jogszabályváltozások alapján abban az esetben, ha az óvodaköteles korú gyermek vagy tanköteles korú tanuló külföldön teljesíti óvodakötelezettségét/tankötelezettségét, ezt be kell jelenteni az Oktatási Hivatal számára – a köznevelési intézmény értesítése mellett. Az Oktatási Hivatal a bejelentéseket egy elektronikus űrlap kitöltésével, valamint – a nyomtatást követő – postai beküldésével lehet teljesíteni.

Gólyanap a Váci Mihály Általános Iskolában

A Váci Mihály Általános Iskola 2020. március 6-án, pénteken reggel 8 óra 30 perctől a Zárda utcai épületben megrendezésre kerülő Nyílt Napra várja a leendő elsősöket és szüleiket.

Mától adható be a támogatási kérelem kisgyermekesek képzésére, elhelyezkedésük támogatására

https://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/unios-forrasok-felhasznalasaert-felelos-allamtitkarsag/hy/matol-adhato-be-a-tamogatasi-kerelem-kisgyermekesek-kepzesere-elhelyezkedesuk-tamogatasara

Hozzájárulási nyilatkozat adományokhoz

Amennyiben hátrányos helyzetűnek, rászorulónak vallják magukat és szeretnének a 2020-as év folyamán adományban részesülni, kérjenek családsegítő kollégáinktól nyilatkozatot mellyel hozzájárulnak és kifejezetten kérik, hogy adataikat kizárólag adományosztást kezdeményező szervezet részére továbbítsuk (ha ilyen szervezet megkeresi Intézményünket és konkrét neveket, elérhetőségeket kér).

Nagykátai hírek

Nagykáta és a járás hírei

Teljes körű segítség a kapcsolati erőszak áldozatainak

November 25-e a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napja. A magyar kormány elutasítja a bántalmazás minden formáját és elkötelezett a nők elleni erőszak elleni küzdelemben.

Copyright © 2024 www.csaladgondozo.hu Minden jog fenntartva