kapcsolattartási ügyelet

Kik vehetik igénybe? 

Kapcsolattartási ügyeletünk szolgáltatását kizárólag végleges hatósági döntés és a központunkkal megkötött együttműködési megállapodás birtokában vehetik igénybe a Nagykátai Járásban életvitelszerűen tartózkodó gyermekek és – akár a járásunkon kívül élő - hozzátartozóik.

A szolgáltatásról1

A szolgáltatás során biztonságos, nyugodt körülmények között, semleges helyszínen, két segítő szakember jelenlétében biztosítunk találkozási lehetőséget a gyermekek és azon hozzátartozók számára, akinek ezt a lehetőséget hatósági döntés biztosítja. A találkozások ideje alatt lehetőség van beszélgetésre, közös játékra, melynek során a felek közelebb kerülhetnek egymáshoz. Célunk, hogy a gyermek érdekeit szem előtt tartva a gyermek és a hozzátartozó találkozása konfliktusmentes és élményekben gazdag legyen. Hosszú távon arra törekszünk, hogy a felügyelt kapcsolattartás feleslegessé váljon, a gyermek és a hozzátartozó a későbbiekben felügyelet nélkül is úgy tudjon találkozni, hogy az a gyermek érdekét szolgálja.

A szolgáltatás térítésmentesen vehető igénybe.

A kapcsolattartási ügyelet helyszíne és ideje 

Kizárólag előre egyeztetett időpontban, péntekenként 14.00 és 19.00 óra között a Nagykáta, Petőfi S. u. 3. szám alatt található telephelyünkön.

Amennyiben a szolgáltatásról bővebb információt szeretne kérni, keresse bizalommal a Nagykátai Család- és Gyermekjóléti központ intézményvezetőjét: Szegedi Tamara, 06-30-530-3643, intezmenyvezeto.nagykata@csaladgondozo.hu 

1:15/1998 NM rendelet 22 §

Copyright © 2024 www.csaladgondozo.hu Minden jog fenntartva